Kevään ensimmäinen epissarja käynnistyi eilen Ojangossa Tehis Cupin ensimmäisen osakilpailun merkeissä. Allekirjoittanut tuuraili talkoohengessä, ja intoutui kisojen päätyttyä ensimmäisiin ulkoreeneihin. Mahtavaa!

Tälläinen möllirata piirtyi Marjon kynästä:

Otin alkuun pelkkää lähtöharjoitusta, mikä sujuikin tosi hyvin. Markon opeilla jatkoin, eli namia rauhallisesti (niin rauhallisesti kuin Maisan kanssa mahdollista), ja uusi käsky jättöön eli "stay". Toimi todella hyvin! Yhdestäkin haukahduksesta lähdettiin pois, ja tuntui että pieni jyvänen siellä on Maisalla itämässä. Tosin tässä kohtaa ei enää ollut häiriötä, mutta pienistä askelista täytyy olla tyytyväinen, niin kaaosmaiseksi lähdän olen päästänyt.

Muutoin möllirata oli mukava, eikä ehkä kaikistas möllimäisin, vaan muutama ohjauskuviokin oli tarpeen. Putkelle (7) vientiin koitin vasemmalla kädellä ohjausta päällejuoksulla, ja oikealla tehden takaaleikkauksen hypylle (8). Takaaleikkaus tuntui toimivan paremmin. Kaksi ongelmapaikkaa muodostui, ja toinen oli hyppy (10), jonka sijaa Maisa haki umpiputkea. Toinen oli putkeen (16) vienti, johon Maisa sujahti aina väärään päähän. Vekki 14-15 väliin auttoi. Hyvää sivuttaisirtoamisreeniä.

Markku oli piirrellyt kisaaville seuraavanlaisen radan:

Otin pätkän 6-15. Esteelle (8) takaaleikkaus ja veto A:lle (9), mikä ei ekalla kerralla onnistunut, vaan hyppy levähti pitkäksi ja Maisa sujahti putkeen. Toisella kertaa hieno. Kepeille vienti oli kiva, tosin tiukempi olis voinu olla vielä putkelta kääntö.

Otin vielä vauhtireeniä kontakteilla, ja itsenäistä suorittamista. Hyvin lähtee hetsaamalla vauhti, mutta puomin kontakti vaatii vielä reeniä. Alastulo meinaa mennä hiipimiseksi välillä. Vielä muutamia avokulmia kepeille, hienosti meni.