Marin ja Lennin sekä Sabinan ja Liinun kanssa treenailemassa mattopohjaisessa sisähallissa. Mukavaa vaihtelua ulkona treenaamiseen talvella, kiitos treenikavereille mahdollisuudesta! Lämpimässä sisätilassa oli itsellä sopiva, mutta Maisalla tuntui olevan väliin tosi lämmin, paksussa turkissa sitä raukkaa kun vielä pidän.

Alkuun muutama tasamaanouto puisella ja metallisella. Puisella ei mitään huomauttamista, mutta metalliseen täytyy saada vauhtia. Hetkellinen yök-metallikapula-vaihe ohitettiin, mutta ei se silti mitenkään mielekästä Maisalle ole. Ravattiin vähän kapula suussa ympäriinsä.
Otettiin luoksetuloja. Muutama läpijuoksu, jonka jälkeen pysähdyksillä koko liike. Tänään oli ihan loistavat pysähdykset. Mattopohja tosin vähän luisti jalkojen alla, mutta käskyn saatuaan Maisa pisti jarrun päälle välittömästi ja tosissaan. Hienoa! Maahanmeno oli myös hieno. Tässä liikkeessä tuli pikkuisen lämmin. ☺
Sitten kaukoja. Olen ottanut nyt niin, että laitan takajalkojen eteen Maisalle kepin, jotta seiso-istu vaihto saataisiin rullaamaan. Kaukot meni ihan ok, mutta liikettä tuli ei niinkään eteen, mutta sivulle. Aloitettiin kepin keskeltä ja lopussa oltiin vasemmassa reunassa... Hmm. Täytyy miettiä. En ole täysin myyty vielä keppiajatukselle, vaikka se on ihan mukavasti nyt muutamia kertoja toiminut, eikä Maisa siitä häiriötä ota. Tein myös pelkästään liikeratoja hissillä. Näitä täytyy vielä hioa, hioa ja hioa.
Seuraavaksi tunnarin etsintää. Maisa tiesi, että nyt pitää löytää jostain kapula ja äkkiä, mutta nenää ei käyttänyt kyllä vahingossakaan. Toi mulle metallikapulan tuolilta! No, jatkettiin etsintöjä niin kauan, että kaikki kolme tunnaria löytyi, mutten tosiaankaan ollut tyytyväinen tähän työskentelyyn. Täytyy vielä jatkaa näitä nenänkäyttöharjoituksia tosissaan, ennen kuin taas palataan kasaan.
Olen sivuuttanut liikkeestä istumis ja seuraamisen peruuttamisharjoitukset kokonaan, joten nyt päätin ottaa härkää sarvista ja treenata niitä. Peruuttamisessa käytin hyödyksi agin keppejä, mitkä olivat sivustalla. Vaatii harjoitusta. Täytyy varmaan tehdä peruutusharjoituksia ihan ilman seuraamista niin, että Maisa hokaisi tuon peräpään käytön paremmin.
Liikkeestä istumista ostin sekaisin maahanmenon ja seisomisen kanssa peruutellen itse ja jaellen vaihtelevasti käskyä. Istuminen tuotti todellisia hankaluuksia Maisalle, se välillä niiasi epäluuloisen näköisenä, että ihanko tosi, siis istua piti? ☺ Toistoja ja taas toistoja tarvitaan ja tällä aloitetaan nyt ensi ja vahvistetaan kaikkia käskyjä, mitä ei koskaan tule tehtyä liikaa.
Otettiin Liinun kanssa vielä 4 minuutin paikkamakuu, mikä oli täysin levotonta. Maisa oli haistellut, kurkotellut ja inissyt harmistumistaan. Olin juuri ennen tätä makuuttanut sitä ehkä reilun 5 minuuttia, kun itse juttelin ja katselin muiden tekemistä. Ei ihme että otti pannuun, ja kaksoiskäskyllähän sitä mentiin, molemmilla kerroilla. Mutta silti, rauhassa pitää pystyä olemaan vaikka se olisi 10 minuuttia.
Ihan loppuun vielä pari ruutua lyhyeltä matkalta lätkän kanssa, pikkuisen liukui pitkäksi, mutta muuten napakat kääntymiset.

Kiitos treenikavereilla seurasta ja neuvoista pulmiin!