Tästä tuli sitten todellinen puuhasteluilta. Olisi ollut piirin vuoro Malminkartanossa, mutta ajattelin, että teen sittenkin Maisan tokotukset Ojangossa, jossa voin muiden kanssa ottaa vähän agia. No, sitten iski kuningasajatus, että käynpä polkemassa jäljen läheiseen metsään mennessä ja ajan sen Maisan kanssa tullessa. Hyvä idea. No, siihen asti oli joo, kun olin tulossa metsästä pois. Aloin kokea vaikeuksia päästä takaisin autolle, jotta en sotkisi omaa jälkeä. No, jos en sotke omaani, niin sotketaan sitten jonkun toisen. Millä todennäköisyydellä samaan metsäplänttiin on joku toinenkin juuri polkenut jäljen? Siinä sitten ihmetellen törmään toiseen koirakkoon rämeikössä, ja käypä ilmi, että olen juuri kävellyt heidän janan vierestä ja jäljen päältä. Niin sitä pitää. Noh, heidän vahinko korjaantui janaa siirtämällä, mutta mites kävi Maisan jäljelle? Tyyppi ei voinutkaan enää painella siitä autolle mistä oli suunnitellut, vaan joutui kävelemään oman jälkensä päältä. Ja vielä polulta, mikä oli muutenkin vaikea paikka, ilman että jäljen tekijä kävelee ristiin rastiin ajettavan jäljen päältä itse. No, sinne jäi kissanruokapurkki. Täytyy mennä tänään katsomaan, onko joku saanut siitä iltapalan vai voisiko sitä vielä käyttää hyödyksi - ja samalla repiä ne vessapaperikoristeet puiden oksilta. Että suunnitelman eka osuus meni ihan hyvin putkeen.

Ojankoon päästyäni sitten otin Maisan kanssa ensin tokoa. Otin toooosi pitkän seuraamisen, jossa huomasin, että pikkuisen alkoi puuduttaa. Tosin olin itse melkoinen viulun kieli, mikä ei varmaan auttanut asiaa. Onko ohjaaja ottanut paineet kokeesta, hmm?Olin kyllä oikeasti avian liian kireänä tekemään tokoa, se ei ole enää reilua koirallekaan, jos kiitosta ei heru koskaan. Toinen kuitenkin yritti. Peruutus ei oikein ottanut sujuakseen tänään, niin hinkkasin sitä oranssin verkkoaidan vieressä, mikä meni puolestaan loistavasti. Hienosti Maisa osaa takajalkojaan käyttää, mutta ilman verkkoa yritti huijata koko ajan. Noudot menivät hyvin. Hyppynoudossa ei mitään valoitettavaa, mutta metallin nouto näyttää kyllä siltä, että koiraa on piesty. Niin surkean näköisenä ja kapula suussa tasapainoillen Maisa tulee – ja ravilla. Positiivista tässä, että lähtee lujaa, mutta palautus on kyllä aneeminen. Liikkestä istuminen hyvä, tosin nopeudesta en tiedä, kun käännyin vasta muutamien metrien pasta katsomaan. Oli jo istumassa, mikä tietysti positiivista, ettei istunut silloin kun käännyin. Ruutu oli sellainen keskiverto, tai oikeastaan sen alapuolella. Paikka oli epävarma ja ajautui jälleen monesti reunaan. Niin reunaan, että joutui korjailemaan ja jossain vaiheessa loppui käytettävät käskytkin. Ei hyvä. Hateaan nyt kuitenkin joku positiivinen, niin olkoon se, että Maisa alkaa korjata käskystä, ja pysähtyykin seiso-käskyllä hyvin. Aina se hakeminen vaan ei niin tuota tulosta. Kaukot vähän kieli poskella, mutta siihen nähden jees. Puolikas koira tultiin kyllä eteenpäin. Tänään ei vaan hotsittanut jatkaa näiden viilausta.

Helmin kanssa otin myös tokoa, jotenkin sen kanssa ei niin pingotakaan sitten enää. Otin pääasiassa hyppyä, kun se oli kerran tarjolla. Pienellä käsiavulla lähti hyppäämään ja jatkoi matkaa aika pitkälle, kunnes käskystä tuli esteen taakse ja jäi seisomaan. Hienosti pysyi seisomassa, vaikka tulin vierelle! Sitten vähän perusasentoa ja seuraamista, jossa käännöksiä. Niitä tulee jostain syystä otettua tosi harvoin. Ihan ok tulee täyskäännöksissä (oikean kautta) mukana, täytyy toki avustaa siinä. Vasen on sellainen loivahko kaarre…

Ansan kanssa perusasentoa ja istumista ja maahanmenoa. Muutama liikkeellelähtö namituksella. Intoa löytyy. :D

Sitten jatkettiin agilityllä. Otin Maisan kanssa eilistä hyppykieputusta. Tosi hyvin irtosi ja kuunteli. Vaikka välillä tuppaa huutamaankin. Otin myös muutaman eteen lähetyksen este-putki-putki-este sarjalla. Ihan ok, kun kävi ensin näyttämässä, mikä palkka siellä on. Yhden kerran pääsi välistä varastamaan palkalla. Dämit. Loput toistot tosi hyviä. Loppuun vielä ongelma-rengasta. Siinä kävi sellainen lpsahdus, että Maisa varasti lähdön, ja oli menossa välistä, kun vaistomainen kauhaisu kädellä, että etpä perhana varasti. No, käteen osui häntä siihen jäi, ja Maisa peruutti takaisin. Hups, mitä tapahtui? -olon jälkeen otin rengasta vielä kauempaa, ja avot! Jokainen oikein. Kouluttajat: kysykää vain Suvilta, jos teillä on joku ongelma esteillä.

Ansan kanssa eilisen haahuilun jälkeen keskityttiin siihen, että kentällä on kivaa kun ei ole nenä maassa ja seuraa sitä mammaa. Aina, kun nenä meni maahan, tein pienen äänen, jolloin huomio kiinnittyi muhun ja makkara lensi suuhun. Muutamien nuuhkkiminen-ääni-makkara ketjujen jälkeen Ansa huomasi, että mitä jos sitä tuijottaakin koko ajan, niin tuleeko sitä makkaraa. Ja tulihan sitä. Kontaktin löydyttyä lähettelin mutkaputkeen jo vähän kauempaakin ja hyvin toimi, tuli jopa muutama takaaleikkauskin tehtyä. Hienosti Ansa tsemppasi. Otin samaa eteenlähetyssuoraa kuin Maisankin kanssa, itse toki lähtien samalla. Muutaman toiston päästä meni jo suoraan toiseenkin putkeen kun tuppasi aina tulemaan välistä pois. Hyvin irtosi hypylle – eli ei seurannut mua hypyn vierestä.

Helmin kanssa samoja harjoituksia kuin Maisan, tosin ei hyppypyöritystä ihan kokonaan, kun fiilikset laskee niin nopeasti. Hyvin lähti kuitenkin putkeen ja tuli seuraavalle hypylle. Erityisen ylpeä Helmin irtoamisharjoituksesta. Irotaminenhan nyt ei ihan sarjoituksen tarkoituksenmukasessa mielessä olut irtoamista, mutta meillä se tarkotti sitä, että Helmi ampaisi suoraan hypyltä putkeen, ihan itse, ja lopuissa toistoissa jopaihan koko homman, niin että olin puoleen väliin mukana ja sitten lensi pallo. Hieno Helmi.

Ansa veti ihan pläskiksi koko setin. Ei kuunnellut, haahuili, teki omiaan, sai hepuleita. Ei siis oikeasti voinut reenata sen kanssa. Kun saatiin muutama hyvä putkeen lähetys Kaisin avustuksella, niin lopetettiin siihen. Hän on todellakin terrieri. Olin vain unohtanut sen hetkeksi, kun se on tehnyt niin suurella innola ja antaumuksella tähän asti. No, eipä siinä sen mukaan edetään.

Otin sitten Maisan kanssa Kaisin hyppäripyöritystä. On meinaan huono kunto ohjaajalla. Huhhuh. Eikä tämän pidempi kuitenkaan ollut. Mistä syystä