Ja miten tuurasikin! Maisalla juoksut rajoittaa, joten Ansa pääsi Maisan reeneihin BAT:n hallille. Ei voi muuta kuin hämmästellä ja ihastella tuota terrieriä. Sen kanssa on ihan mahtavaa reenata. Ne kaksi hernettä kilkattaa hyvin yhteen, kun ollaan oikeasti hommissa. Häiriötä oli hyvin, mutta lähelläkään hakkuneet reenikaverit ei aiheuttaneet minkäänlaista kiinnostusta, niin seinustalla odotellessa kuin kentällä reenatessa. Normi piruetit toki, ja muutamia kunniakierroksia, mutta koko ajan kuulolla.

Otin alkuun ihan 'tämä on laji nimeltä agility' -hengessä muutamia esteitä, keppejä ja A:ta. Ja miten makeet kontaktit Ansa teki!! Tarjosi jo A:ta lähestyttäessä kontaktia. Aivan mahtava vauhti ja jäätävä pysähdys. Olin ihan äimän käkenä. Samoin kepit. Kuka ne on sille opettanu? Sanna neuvoi etenemään kontaktien palkkauksen kanssa seuraavan esteen taakse, mitä kokeiltiin ja jatketaan.

Ohjattuna reenattiin tälläistä pätkää.

Otettiin alkuun 2x-hyppy-pytkeen-2xhyppy muistutteluna. Hyvin lähti ja irtosi putkeen. Harjoituksessa otin esteelle (2) vastaan, valssi ja vekki kolmoselle. Takaaleikkaus putkelle onnistui, mutta Ansa jäi kysyyn ensin. Vitonen niistolla, ihan ok.

Toinen pätkä otettiin suoralta putkelta (1) toisesta suunnasta, vitos-hyppy, ja takaakiertona putken suulla oleva hyppy,  esteet 3 ja 2 toiseen suuntaan. Olipas kätevää olla piirtämättä toista kuvaa.  Niin ja vitos-hyppy oli vähän vasemmalle.

Takaakiertoa joutui muistuttelemaan ja kaksi viimeistä hyppyä tultiin ohi. Otettiin niitä erikseen hetsaten niin, että Sannalla palkka vikan takana ja lähetys kahdelle hypylle. Siitä takaperin kolme, takaakierrolla ja sitten koko pätkä. Ihan mahtava vauhti ja suuntana loppupalkka.

Voi vitsit, että oli kivat reenit! Ansan kanssa erityisesti täytyy vaan muistaa pitää reenipätkät tosi lyhyinä ja oikeasti lopettaa kun meno on kovimmillaan. Toista pätkää ennen vähän mokasin, kun otin itsenäisellä puolella juuri ennen omaa vuoroa, mutta silti jaksoi hyvän ja vauhdikkaan harjotuksen. Kuten Sanna totesi, on ollut äärimmäisen hyvä antaa tuolle aikaa. Vaikka sen kanssa onkin ihan pienestä pennusta asti tehty, niin on ollut hyvä pitää taukoa ja viime kesä reenata vähän kevyemmin. Nyt ja viime viikon tokoreeneissä se on tehnyt Mun kanssa Töitä ja aivan intona. Mahtavaa!