Eilen alkoi Maisan talvikauden reenit BAT:n hallilla Keravalla. Hallissa ei onneksi kaiu, mutta se ei silti tee Maisan louskuttamisesta yhtään herttaisempaa. Aika ja tila on rajallinen, joten nopea ajattelu ja harjoituksen sisäistäminen on olennaista. Muutaman kerran jouduin hermostuksissani karjaisemaan, kun en kuullut omia ajatuksiani, enkä enää muistanut, miten harjoitus jatkukaan. Tällä kertaa Maisa odotti edellisen tunin hallissa katsellen omaa koulutusvuoroani, mikä toki lisäsi painekattilan kiehumista.

Kenttä jaettiin kahteen, samoin ryhmä, me tehtiin ensin itsenäisesti. Ensin oli tarkoitus työntää muurin taakse ja vetää vastaisella yli rintamasuunta eteenpäin. Maisa ei kuunnellut eikä keskittynyt mihinkään muuhun kuin huutamiseen ja vapaavalintaiseen esteiden suorittamiseen. Eka kierros meni ihan harakoille, mutta pikkuhiljaa kontakti parani ja saatiin mukavasti tehtyä. Layeröinti onnistui hyvin, mutta A:n kontaktia piti harmillisesti muistutella. Ehdittiin yksi poispäinkäännös, jotka siis pysyvät to do -listalla.

Ohjatussa harjoituksessa teemana oli veto ja työntö. Siinä meillä oli hyviä ja huonompia hetkiä. Ensimmäiset harjoitukset meni mukavasti (esteet 1-4). Esteet 7-9 tuottivat vaikeuksia, kun Maisa haki jatkuvasti kepeille; oma ohjaus siis auttamattomasti myöhässä. Kun sain kääntymään, niin haki esteen 9 jälkeen toisille kepeille putken sijaan.

- Älä jätä koiraa taakse, käskyt ja hidastussuhina AJOISSA

Vedot kauimmaiseen putkeen (8 ja 12) meni ekalla yrittämällä harakoille, mutta alkoivat onnistua, kun käskyt olivat ajoissa.

- Käskyjen järjestys: hyppyshh - Maisaputki!

TO DO

- hidastussuhinan oikea-aikaisuuden opettelu

- poispäinkäännös