Jälki

Ennen tokoilua kävin tekemässä matkalla pieneen metsikköön jäljen Maisalla. Jälki oli J:n muotoinen, melko lyhyt, ja todella vaikeassa maastossa, matkalla oli myös leveän polun ylityt, jossa oli hevosen jälkiä. Metsää oltiin ilmeisesti karsittu urakalla ja maa oli kuivuneiden männyn oksien peitossa. Yritin vähän kierrellä niitä, mutta pakosti jälki risteili oksien päällä. Laitoin matkan varrelle sinne tänne nameja, mutta pääpalkka oli kissanruoka jäljen lopussa.

Tokoilun jälkeen lähdettiin kävelemään takaisin, ja Maisalla oli selkeä päämäärä. Mitään ei haistellut matkalla, käveli vain varmoin askelin kohti metsikköä johon olin jäljen tehnyt. Annoin sen viedä meidät perille, ja niinhän Maisa teki. Polulla Maisa teki piruetit ja tepasteli edestakaisin, että mennään jo mennään jo! Tämän takia jälkeä jaksaakin tehdä. Hyvin haki jäljen, en ottanut janalta tällä kertaa. Oksat ja männyn kävyt eivät haitanneet ja Maisa tunki risukkojen alle järjettömällä määrätietoisuudella, kunnes totesi, että joihinkin väleihin ei vain kertakaikkiaan mahdu. Haki sitten jäljen risujen päältä uudestaan. Hukka tuli arvatenkin ison polun ylityksessä, josta pienellä avulla päästiin jatkamaan loppuun. Maisa jäljesti aivan mielettömän hienosti, olin niin ylpeä.

 

 

Toko

 

Niinan ja Pallon sekä Marin ja Lennin kanssa Keinukalliolla tokoilemassa. Ansa harjoitteli hiljaa olemisen jaloa taitoa. Ei vielä(kään) osaa sitä. Maisan kanssa ruutua. Ärsyttävästi jää etsiskelemään paikkaa, vaikka tähän mennessä on tehnyt vauhdikkaan käännöksen lennosta. Mari lohdutti, että niin käy kuulemma opetustaktiikasta huolimatta jokaiselle joskus, menee ohi. Toivottavasti menee, on meinaan ärsyttävää ja koskaan en ole nameja ruudussa käyttänyt. Lätkällä loput toistot, niin nopeutui huomattavasti. Seuraamisen käännöksiä ja siirtymisiä, meni ok. Kaukot semikokoinen murheenkryyni. Oon nyt jankannut niitä ihan kiitettävästi kotona ja ulkona, ja huomaa, että Maisa turhautuu jossain vaiheessa, kun ei millään muka mene oikein, vaikka kuinka tarjoilee eri versioita. Nyt ollaan keskitytty sekä seiso-istu, että uutuutena myös seiso-maahan. Molemmissa on tahtonut ottaa askelta eteenpäin. Läheltä menee paremmin. Yllättävää. Marilla kun oli este mukana, niin hyödynnettiin sitä, hyppynoudossa ei moitittavaa. Otin myös metallilla hypyn kanssa, koska siinä ollaan painittu pidon kanssa. Maisa sen tekee, mutta voi että kun ällöttää. Hyödynnettiin kolmen muodostamaa ryhmää ja otettiin paikkamakuu. Maisa oli kärppänä, mutta rauhallinen.