Okei. Kaks kuukautta vain. En edes yritä kuroa kiinni, vaan niputan yhteenvedon tokon saralla liike kerrallaan.

Täytyyhän se tunnustaa, että meillä oli Ansan kanssa jo paikka terrieritokoon 13.5., mutta se jäi väliin. Ei oltu valmiita plus että oman seuran kisat meni työnteon puolesta edelle. Kun on ne isommat skabat tulossa silloin kuukauden päästä. No mutta uusi on nyt buukattu, saas nähdä miten ämmien käy.

Luoksepäästävyys: pylly pysyy maassa 95%:sti. Päästää luokseen. :P

Paikkamakuu: Varmuutta tarvitaan maahanmenoon ensimmäisellä käskyllä, samoin perusasentoon nousuun. Kolme minuuttia pisin, mitä otettu, häiriötä ollut huolestuttavan vähän. Yhden kerran osuttiin Ojankoon sillain, että saatiin paikkamakuuta koiran vieressä, joka nousi tosi usein. Hyvin pysyi Ansa siihen asti, kun viereinen ohjaaja menio vapauttamaan ja palkkasi. Ai nakkeja mullekin? Hitto, kun en ehtinyt palkkaan ennen tätä, oli hienosti pysytty. Lisää näitä harjoituksia tarvitaan. Ansa on kyllä vielä hasardi siinä mielessä, että katselee ympärilleen, korjaa jalkojen asentoa - ja välillä taas makaa hievahtamatta pää maassa. Ei lähde muiden koirien luokse, jos nousee vaan pysyy paikallaan. Reeniä reeniä reeniä.

Seuraaminen: ok. Paikka seilaa edessä ja sivulla, mutta hidastaessa korjaa itse. Kontakti hyvä, mutta sadasosasekunneista on keskittyminen kiinni. Niin kuin nyt muutenkin kaikessa. Hyviä L-kaavioita palkatta ollaan tehty, mutta paljo plajon reeniä kestävyyteen ja palkkaa tosi lyhyistäkin pätkistä. Ja muustakin kuin perusasennosta. Vapaana parempi kuin hihnassa. Vaikka oon vaihtanut hihnan kevyempään Ansa on kuitenkin enemmän lenkillä kuin tokoilemassa.

Liikkeestä maahan: hyvä. Tämä on meidän paras liike. Reeniä perusasentoon nousuun.

Luoksetulo: hyvä, koominen, perus terrieri-hirvenvasa-loikkia. Sivulle tulossa hyppää aika pahasti käteen kiinni, mutta muuten ok.

Liikkeestä seis: keskeneräisin liike. Tarvitsee käsiavun. Muuten parantunut paljon hiipimisestä. Ollaan reenattu paljon niin, että käännyt nopeasti eteen, jolloin seisominen nopeurunut paljon. Edelleen sekaisin eteen kääntymisiä ja molempien käsien apuja, välillä namilla ja välillä ilman. Hmmm... mitenkähän tän kanssa käy. Olis ollu mahkut olla paremmassa jamassa tähän mennessä, jos oli REENANNU.

Hyppy: bueno. Tosi hyvä stoppi. Harjoitusta vielä sivulletuloon, Ansa kääntää etulaloilla helposti mua kohti kun siirryn toiselle puolelle. Ehkäpä vihjesana käyttöön hyppyyn lähtöön.

Ehkä se tästä muotoutuu.